“Лозан Панов може да ползва платен или неплатен отпуск от момента на регистрацията”, заяви пред БТВ представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Той обясни, че не е бил изненадан от кандидатурата му за президент. 

“В нашите среди се говори от година-две, че му предлагат този пост. С него е разговаряно още преди предишните президентски избори”, каза Боян Магдалинчев.

Той обясни, че зам.-председателят Дария Проданова е с по-дълъг стаж от двамата заместници и по закон тя трябва да бъде определена от ВСС за негов заместник. 

Кандидатурата на Лозан Панов не променя работата по избор на председател на Върховния касационен съд, който сега се оглавява именно от Панов. 


Касимова отдавна попаднала в полезрението на кандидат-президента

По-рано, пак в БТВ, Велислав Величков от “Правосъдие на всеки” обяви, че няма как да се приеме, че проф. Анастас Герджиков е независим и надпартиен кандидат.

“Ярка партийна фигура е председател на Инициативния комитет на Герджиков - бившият депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков. Кандидатурата е предложена е от министъра на образованието на ГЕРБ Красимир Вълчев. Опитът да се каже, че това е кандидатурата на университетските преподаватели и свободните хора би бил успешен, ако под мантията на ректора не се виждаше партия ГЕРБ”, каза Величков.


Той добави, че Лозан Панов сам е избрал Мария Касимова, тя била попаднала отдавна в неговото полезрение, нищо че не се познават.